دوره 22، شماره 3 - ( 9-1399 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 67-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

Delfani S, Kalantar-Neyestanaki D, Godarzi G, Soroush S, Rezaei F. Characterization co-existence of ESBLs, AmpC and MBLs in Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae isolates from Khorramabad Hospitals. yafte 2020; 22 (3) :58-67
دلفانی سمیه، کلانتر نیستانکی داوود، گودرزی غلامرضا، سروش ستاره، رضایی فرانک. بررسی فراوانی بتالاکتامازهای تیپ MBLs,AmpC,SHV,TEM در ایزوله های بالینی اشرشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیمارستان های منتخب شهر خرم آباد. مجله علمی پژوهشی یافته. 1399; 22 (3) :58-67

گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده:   (1994 مشاهده)
مقدمه: شیوع هم زمان بتالاکتامازهای وسیع ­الطیف، متالوبتالاکتامازها و بتالاکتامازهای AmpCدر باکتری­ های اشریشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه مشکل جدی در درمان عفونت­ ها است. هدف این مطالعه تعیین شیوع انواع مختلف بتالاکتامازها در ایزوله­ های بالینی اشریشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه در شهر خرم آباد می باشد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی- توصیفی تعداد 130 ایزوله بالینی شامل اشریشیاکلی(تعداد:45) و کلبسیلا پنومونیه(تعداد:85) از بیمارستان­ های آموزشی منتخب شهر خرم آباد جمع آوری گردید. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله­ ها به وسیله روش دیسک دیفیوژن تعیین شد. شناسایی باکتری­ های تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع ­الطیف، متالوبتالاکتامازها و بتالاکتامازهایAmpC  با استفاده از روش دیسک دوتایی ترکیبی انجام گردید. برای شناسایی ژن­ هایblaSHV ، blaTEM و blaVIM واکنش PCR انجام گرفت.
یافته ها: از مجموع 130 ایزوله بالینی، 41 (31/5 %) و 37 (28/4 %) ایزوله تولیدکننده بتالاکتاماز وسیع­الطیف و AmpC به ترتیب جدا گردید . ژن­ های blaTEM و blaSHV در 24 (18/4 %) و 23 (17/6 %) ایزوله بالینی به ترتیب شناسایی شدند.
بحث و نتیجه­ گیری: شیوع ایزوله­ های تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع­ الطیف، AmpC و متالوبتالاکتامازها در خرم آباد نسبت به سایر مناطق ایران پایین­تر بود اما ظهور ایزوله ­های دارنده چندین آنزیم بتالاکتاماز در این شهر مشکلات جدی در درمان به وجود می ­آورد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1399/2/24 | پذیرش: 1399/6/19 | انتشار: 1399/9/26