جلد 23 - ویژه نامه                   جلد 23 - ویژه نامه صفحات 148-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haidari S, Shafiei N, Abdal K. Evaluation of compliance with principles of Radiation protection in Dental offices in Ilam-Iran 2019. yafte 2021; 23 :137-148
حیدری سارا، شفیعی نگار، ابدال خدیجه. بررسی رعایت اصول حفاظتی اشعه در مطب‌های دندانپزشکی شهر ایلام 1398. مجله علمی پژوهشی یافته. 1400; 23 () :137-148

پاتولوژی دهان فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
مقدمه: چندین دهه از کاربرد فناوری رادیوگرافی به عنوان ابزار پاراکلینیکی دقیق می‌گذرد و همواره سعی شده است که تدابیر حفاظتی در برابر اشعه یونیزان رعایت گردد. این مسأله در حیطه کار دندانپزشکان به دلیل استفاده مکرر از دستگاه رادیوگرافی در مطب از اهمیت خاصی برخوردار است. بر همین اساس مطالعه حاضر با هدف تعیین رعایت اصول حفاظتی اشعه درمطب‌های دندانپزشکی شهرایلام انجام شد. مواد و روش ها : این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی بود. تعداد نمونه برابر با42مطب از مطب‌های دندانپزشکی شهرایلام بود. اطلاعات بوسیله چک‌‌لیست تکمیل گردید. داده‌ها پس از جمع‌آوری توسط نرم‌افزار SPSS24و در سطح معناداری 05/0 و آمار توصیفی و استنباطی مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: بین روش‌های حفاظتی پرسنل با سن و سابقه کار و همچنین بین دستگاه با جنسیت و سابقه کار , رابطه معنی‌دار وجود نداشت (P>0.05) . بین روش پردازش و زمان اکسپوژر با سن، جنسیت و سابقه کار رابطه معنی‌دار وجود نداشت (P>0.05). بین تکنیک رادیوگرافی باسن و جنسیت رابطه معنی‌دار وجود نداشت (P>0.05) و لیکن باسابقه کار رابطه معنی‌دار وجود داشت (P<0.05). بین مسئول پرتونگاری با جنسیت و سابقه کار رابطه معنی‌دار وجود داشت (P<0.05) . بحث و نتیجه‌گیری : نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می دهد که مطب‌های دندانپزشکی در ایلام به خوبی از روش‌های حفاظت اشعه آگاه بودند و آن را به خوبی اجرا می کردند .
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1399/9/30 | پذیرش: 1400/8/8 | انتشار: 1400/9/6