دوره 23، شماره 3 - ( 5-1400 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasanvand A, Arefnezhad M, Soleimani A. Study of Factors Affecting the Efficiency of Hospital Information Systems in Khorramabad Hospitals to Improve Community Health as a Stimulator of Economic Growth. yafte 2021; 23 (3) :1-12
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3163-fa.html
حسنوند علی، عارف نژاد محسن، سلیمانی اسما. شناسایی و اولویت بندی عوامل مؤثر بر بهره وری سیستم های اطلاعاتی بیمارستانی در بیمارستان های شهر خرم آباد در راستای بهبود سلامت جامعه به عنوان محرک رشد اقتصادی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1400; 23 (3) :1-12

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3163-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران
چکیده:   (1800 مشاهده)
مقدمه: لازمه ­ی توسعه کشورها در دنیای کنونی رشد و توسعه اقتصادی است. با بررسی ادبیات موضوع می توان دریافت مهمترین عامل در توسعه و رشد اقتصادی، نیروی انسانی سالم و کارآمد است و این امر نشان دهنده اهمیت کارآمدی و اثربخشی بخش بهداشت و درمان در کشور ها می­ باشد. با توجه به اهمیت حوزه بهداشت و درمان، استفاده از سیستم ­های اطلاعاتی کارآمد برای تحقق اهداف کارآیی، اثربخشی، بهره­ وری، کیفیت خدمات و نیز رضایتمندی مراجعین، ضرورتی انکار ناپذیر به شمار می ­رود. هدف از این تحقیق شناسایی و اولویت ­بندی عوامل مؤثر بر بهره ­وری سیستم­ های اطلاعاتی بیمارستانی بوده است.
مواد و روش­ ها: با توجه به اینکه در این تحقیق ترکیبی از مصاحبه و پرسشنامه برای شناسایی عوامل مؤثر بر بهره ­وری سیستم ­های اطلاعاتی بیمارستانی استفاده می شود، این تحقیق ترکیبی است. جامعه آماری این تحقیق، خبرگان و متخصصان سیستم های اطلاعاتی بیمارستانی (مدیران و کارشناسان فناوری اطلاعات و کارشناسان پشتیبانی سامانه ها) هستند که بر اساس روش نمونه ­گیری هدفمند 22 نفر انتخاب شدند. در جریان تحقیق حاضر ابتدا با استفاده از روش تحقیق پیمایشی نظر خبرگان درباره عوامل مؤثر بر بهره ­وری سیستم ­های اطلاعاتی بیمارستانی، شناسایی شدند. بعد از مصاحبه با خبرگان و شناسایی عوامل مؤثر مربوطه، از پرسشنامه و روش دلفی فازی، عوامل اولویت‌بندی می‌شوند.
یافته ­ها: پس از تجزیه و تحلیل یافته ها مشخص شد که عواملی مانند رضایت پزشکان، کیفیت اطلاعات، سهولت در استفاده، پشتیبانی مناسب، توانایی گزارش گیری بالا، تحت وب بودن و آموزش مناسب کاربران از عوامل مؤثر بر بهره­ وری سیستم ­های اطلاعاتی بیمارستانی می ­باشند.
بحث و نتیجه­ گیری: مسئولین بیمارستانها با در نظر گرفتن یافته های این مطالعه در زمان اجرای پروژه های سیستم های اطلاعاتی می ­توانند نقش بسزایی در بهبود سلامت جامعه در راستای رشد و توسعه اقتصادی داشته باشند.
متن کامل [PDF 326 kb]   (1437 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: پزشکی اجتماعی
دریافت: 1399/11/3 | پذیرش: 1400/2/26 | انتشار: 1400/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb