ماستیت یا التهاب پستان عارضهای است که در حدود 10% از مادران شیرده مشاهده می شود و شایعترین ضایعهی التهابی پستان در مادران شیرده است . در این عارضه شیر مادر دچار تغییرات شیمیایی و فیزیکی می گردد . این مسئله می تواند منجر به افت شیردهی مادر، کاهش وزن نوزاد و در نتیجه اختلال رشد وی گردد.این تحقیق با هدف تعیین میزان ماستیت بالینی و تحت بالینی بر اساس خصوصیات شیمیایی و فیزیکی شیر مادران صورت گرفت. بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که ماستیت برروی ترکیبات شیمیایی و خصوصیات فیزیکی شیر مادر تاثیرگذار است؛ به طوریکه میزان چربی،پروتئین و قند شیر مادران مبتلا به ماستیت نسبت به شیر مادران سالم کاهش مییابد؛ همچنین pH ، دانسیته و نقطهی انجماد شیر مادران مبتلا نسبت به مادران سالم کاهش نشان میدهد . یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده در این پژوهش ، 13 نمونه ( 7/5% مادران) مبتلا به ماستیت بودند . نتیجهی کشت نمونههای شیر مادران مبتلا به ماستیت در 12 نمونه ( 6/99% ) رشد استافیلوکوکهای کواگولاز منفی و در یک نمونه ( 4/0% ) رشد اشیریشیا کلی را نشان داد . بین میانهی مقدار قند، پروتئین، pH و دانسیتهی شیر در دو گروه، تفاوت معنی داری وجود دارد مواد و روش ها: مطالعهی حاضر از نوع توصیفی مقطعی می باشد. جامعه مورد مطالعه، 229 مادر شیرده مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر خرم آباد بودند که به طور خوشهای تصادفی انتخاب شدند و نمونهی شیر آنها جمع آوری گردید. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه بود. اطلاعات کسب شده در نرم افزار آماری SPSS ثبت گردید و جهت ارتباط سنجی از آزمونهای آماری کای اسکوار، من ویتنی و T-testاستفاده شد. نتایج در سطح معنی داری 5% گزارش شده است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |