مقدمه : خودکشی یکی از معضلات اجتماعی است که موجب از بین رفتن نیروی فعال جامعه شده و یک مشکل بزرگ برای سلامتی تلقی می شود. خودکشی نهمین علت مرگ و میر در ایالت متحده آمریکا است و نزدیک به 85 مورد خودکشی در هر روز (تقریباٌ یک مورد خودکشی در هر 20 دقیقه) اتفاق می افتد، سوء مصرف مواد خود یک فوریت روانپزشکی و از متغیرهای مهم مرتبط با خودکشی است
مواد و روش ها: در این مطالعه همه بیمارانی که از تاریخ تیرماه 83 لغایت دیماه 83 اقدام به خودکشی نموده و در بیمارستان شهدای عشایر بستری گردیده بودند بصورت سرشماری انتخاب و در مطالعه وارد شدند.
یافته ها: نتایج تحقیق ارتباط معنی داری را بین سوء مصرف مواد و بیماریهای جسمی مزمن در بیماران اقدام به خودکشی نشان داد. از 67 بیمار اقدام به خودکشی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند 2/55 % مرد و 8/44% زن بودند. بیشترین فراوانی (2/55%) در گروه سنی 26-19 سال بوده و اکثریت نمونه ها (3/37%) مجرد بودند. 8/47% آنها بیکار بودند. 1/79% از واحدهای مورد پژوهش ساکن شهر و 9/21% ساکن روستا بودند. 7/53 % از واحدهای مورد پژوهش تحصیلات زیر دیپلم داشتند.
بحث و نتیجه گیری: این پژوهش با هدف اصلی تعیین فراوانی مشخص نمودن ویژگیهای فردی، روانی، خانوادگی و سوء مصرف مواد در موارد اقدام به خودکشی انجام شد. نتایج این مطالعه مبین اثر پیشگیری کننده تحصیلات در این استان می باشد. همچنین نتایج نشان داد که هر چه تعداد افراد خانواده بیماران، بیشتر باشد، میزان اقدام به خودکشی نیز افزایش می یابد. افزون بر این مشخص شد که در بین متأهلین صاحب فرزند، اکثریت موارد بین 1 تا 2 فرزند داشتند که ا لبته با توجه به تعداد کم نمونه ها، بررسی های بیشتری را طلب می کند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |