دوره 25، شماره 1 - ( 3-1402 )                   جلد 25 شماره 1 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghaderpouri M, Jafari A, Janbozorgi M. Investigating Humic Acid Adsorption from Aqueous Solution using UiO-66 Functionalized with Amine Group. yafte 2023; 25 (1) :1-14
قادرپوری منصور، جعفری علی، جانبزرگی مهدیه. بررسی جذب اسید هیومیک از محلول آبی با استفاده از UiO-66 عامل دار شده با گروه آمینی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1402; 25 (1) :1-14

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، ایران
مقدمه: مواد آلی طبیعی در بسیاری از آب‌ها وجود دارند و باعث مشکلات زیادی در فرایندهای تصفیه و کیفیت آب می­گردند و اثرات نامطلوبی بر روی سلامتی انسان می­گذارند، بنابراین باید به نحو مناسبی از آب حذف گردند. چارچوب‌های فلزی-آلی جاذب­ه ای نوظهوری هستند که در سال­های اخیر به‌طور گسترده­ای مورداستفاده قرار گرفته ­اند. هدف از این مطالعه سنتز و استفاده از جاذب Uio-66-NH2 به‌عنوان یک جاذب جدید، برای حذف اسید هیومیک از آب بود.
مواد و روش­ ها: این مطالعه در یک راکتور ناپیوسته و در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد. ابتدا مشخصات جاذب سنتز شده مورد بررسی قرار گرفت. سپس تأثیر پارامترهای مختلف از قبیل pH، مقدار جاذب و غلظت اولیه اسید هیومیک بر روی فرایند جذب بررسی شد. همچنین ایزوترم ها و سینتیک­ های جذب اسید هیومیک بر روی جاذب Uio-66-NH2 تعیین شد و برای تحلیل داده ­ها و مقایسه ایزوترم ­ها از رگرسیون خطی و ضریب تعیین استفاده گردید.
یافته ­ها: آنالیزهای تعیین، مشخصات ساختار و ویژگی‌های جاذب ساخته‌ شده را تائید کرد و مساحت سطح جاذب 4/673 مترمربع به ازای هر گرم به دست آمد. نتایج نشان داد که pH بهینه برای جذب اسید هیومیک در محدوده 5 تا 7 بود و مقدار بهینه جاذب 8/0 گرم بر لیتر بود و حداکثر جذب اسید هیومیک 2/2 میلی‌گرم به ازای هر گرم جاذب بود.
بحث و نتیجه ­گیری: ایزوترم جذب اسید هیومیک بر روی جاذب با مدل ایزوترمی لانگمویر متناسب بود و سینتیک جذب آن از مدل سینتیکی شبه درجه دوم تبعیت نمود. این مطالعه نشان داد که با بهینه‌سازی فرایند می‌توان از این جاذب برای حذف مواد آلی استفاده کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دارو سازی
دریافت: 1401/10/5 | پذیرش: 1402/3/6 | انتشار: 1402/3/10