دوره 25، شماره 1 - ( 3-1402 )                   جلد 25 شماره 1 صفحات 46-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salimnejad R, Rajabzadeh A. A Case Report of a Double Uterus with a Separate Cervix and a Common Vagina (Didelphys Uterus). yafte 2023; 25 (1) :41-46
سلیم نژاد رامین، رجب زاده اصغر. گزارش یک مورد رحم مضاعف با سرویکس مجزا و واژن مشترک (رحم دی‌دلفیس). مجله علمی پژوهشی یافته. 1402; 25 (1) :41-46

گروه علوم تشریحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران
مقدمه: رحم دی‌دلفیس از جمله موارد نادر ناهنجاری‌های رحمی بوده که عمدتا تا قبل از اقدام به بارداری و زایمان بدون علامت است. گزارش حاضر به معرفی یک مورد رحم مضاعف با سرویکس مجزا و واژن مشترک (رحم دی‌دلفیس) پرداخته است.
مواد و روش ­ها: بیمار یک خانم 38 ساله بود که توسط متخصص زنان و زایمان به کلینیک رادیولوژی مراجعه نموده بود. بیمار علی­رغم بارداری؛ دچار سقط های مکرر بوده و همچنین سابقه قاعدگی نامنظم و دردناک، خونریزی طول­ کشیده و لکه‌بینی را گزارش کرده است. در ارزیابی تصاویر رادیولوژی با آزمون هیستروسالپینگوگرافی (HSG) مشخص شد که این بیمار دارای رحم مضاعف با سرویکس مجزا و واژن مشترک (رحم دی‌دلفیس) است.
بحث و نتیجه ­گیری: ناهنجاری کانال مولرین از جمله مهم‌ترین عوامل ناباروری در زنان است که تشخیص دقیق و انتخاب درمان مناسب می تواند به حفظ باروری کمک نماید. استفاده از روش های تصویربرداری می‌تواند در تشخیص صحیح و درمان مناسب به این افراد کمک کند.
نوع مطالعه: گزارش موردي | موضوع مقاله: ارولوِِژی
دریافت: 1401/12/12 | پذیرش: 1402/3/6 | انتشار: 1402/3/10