دوره 25، شماره 1 - ( 3-1402 )                   جلد 25 شماره 1 صفحات 58-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sahraneshin K, Saremi A, Malekipouya M. Effect of Eight Weeks of Endurance Training on the Protein Levels of Some Angiogenesis Indicators in the Cardiac Tissue of Rats with Morphine Withdrawal Syndrome. yafte 2023; 25 (1) :47-58
صحرانشین کتایون، صارمی عباس، ملکی پویا محمد. تاثیر 8 هفته تمرین استقامتی بر سطوح پروتئین برخی از شاخص‌های آنژیوژنزی در بافت قلب موش‌های صحرایی همراه با سندروم ترک مورفین. مجله علمی پژوهشی یافته. 1402; 25 (1) :47-58

گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
مقدمه: ورزش یک رویه درمانی در افراد معتاد است، هر چند سازوکارهای فیزیولوژیک آن به خوبی روشن نیست. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرین استقامتی بر سطوح فاکتور رشد اندوتلیال عروقی و اندوستاتین در بافت قلب موش‌های صحرایی نر همراه با سندروم ترک مورفین بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی از 32 سر موش صحرایی نر استفاده شد که به صورت تصادفی در 4 گروه 8 تایی: کنترل سالم (HC)، تمرین استقامتی (ET)، کنترل مورفین (CM) و مورفین+ تمرین استقامتی (M.ET) تقسیم شدند. دو گروه ترک مورفین توسط مورفین سولفات 4/0 میلی‌گرم/میلی‌لیتر به مدت 21 روز معتاد شدند. گروه‌های تمرین 8 هفته دویدن روی نوارگردان را اجرا نمودند. در پایان مطالعه همه موش‌ها کشته و بافت قلب آنها خارج گردید. سطوح پروتئین شاخص‌های این مطالعه توسط کیت‌های الایزا اندازه‌گیری شد. داده‌ها توسط آزمون تحلیل واریانس یک طرفه آنالیز شدند.
یافته ­ها: نتایج این مطالعه به طور معنی‌دار کاهش سطوح VEGF (001/0P<) و افزایش ES (001/0P<) را در گروه مورفین در مقایسه با گروه کنترل سالم نشان داد. همچنین افزایش سطوح VEGF (014/0 (P= و کاهش ES (026/0P=) در گروه مورفین تمرین در مقایسه با گروه کنترل مورفین تفاوت معنی‌داری را نشان می دهد.
بحث و نتیجه ­گیری: تمرین استقامتی ممکن است در جلوگیری از تغییرات منفی در پارامترهای آنژیوژنز و متابولیکی مربوط به مورفین مفید باشد که در بازتوانی افراد معتاد باید در نظر گرفته شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب و عروق
دریافت: 1401/12/13 | پذیرش: 1402/3/30 | انتشار: 1402/3/10