دوره 24، شماره 4 - ( 12-1401 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 101-94 | برگشت به فهرست نسخه ها

Behzadifar M, Hasanvandi H, Shahabi S, Bakhtiari A, Azari S, Ehsanzadeh S J et al . Development of Physiological Childbirth in Iran: Policy Brief. yafte 2023; 24 (4) :94-101
بهزادی فر میثم، حسنوندی حانیه، شهابی سعید، بختیاری احد، آذری صمد، احسان زاده سید جعفر و همکاران.. توسعه زایمان فیزیولوژیک در ایران: خلاصه سیاستی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1401; 24 (4) :94-101

مرکز تحقیقات سلامت جامعه، واحد اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
مقدمه: زایمان فیزیولوژیک همان زایمان طبیعی است که بدون دخالت های دارویی و پزشکی انجام می شود. زایمان فیزیولوژیک اغلب با زایمان خود به خود، عدم وجود مداخلات پزشکی، آزادی حرکت و مشارکت فعال مادر در روند زایمان مشخص می شود. در برخی کشورها زایمان فیزیولوژیک یک هنجار است و به طور فعال توسط سیستم مراقبت های بهداشتی ترویج می شود. سزارین در ایران طی چند دهه گذشته رو به افزایش بوده است، به طوری که آخرین داده ها نشان می دهد که حدود 50 درصد از کل زایمان ها در کشور از طریق سزارین انجام می شود. زایمان فیزیولوژیک باید به‌ عنوان یک گزینه انتخابی در نظر گرفته شود، و زنان باید از اطلاعات و حمایت لازم برای تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد تجربیات تولد خود برخوردار شوند. کاهش عوارض ناشی از سزارین برای سلامت مادر حائز اهمیت است و لذا ارائه آموزش به ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و تعامل با زنان باردار برای تغییر باورهای آنها و ایجاد انگیزه برای انجام زایمان طبیعی بسیار مهم است. همچنین سیاست‌های حمایتی و حمایت دولت از زایمان فیزیولوژیک و انجام برنامه های آموزشی می تواند در توسعه این سیاست ارزشمند باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زنان
دریافت: 1401/12/14 | پذیرش: 1401/12/23 | انتشار: 1401/12/10