دوره ۲۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )                   جلد ۲۵ شماره ۴ صفحات ۶۴-۵۰ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Halalkhor F, Pourrahim Korkchi A, Siahkouhian M. Effect of saffron supplementation and endurance training on the concentration of interleukin-8, C-reactive protein, and clinical symptoms in outpatients with COVID-19. yafte 2024; 25 (4) :50-64
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3699-fa.html
حلالخور فاطمه، پوررحیم قورقچی آمنه، سیاهکوهیان معرفت. تأثیر مکمل‌سازی زعفران و تمرین استقامتی بر غلظت اینترلوکین-۸، پروتئین واکنشگرC و علائم بالینی در بیماران سرپایی مبتلابه کرونا ویروس. مجله علمی پژوهشی یافته. ۱۴۰۲; ۲۵ (۴) :۵۰-۶۴

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-۱-۳۶۹۹-fa.html


گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده:   (۱۳۹۰ مشاهده)
مقدمه: بیماری کووید-19 یک بیماری نوپدید در دنیا محسوب می‌شود. فعالیت بدنی با کاهش عوامل خطرزا، همچنین زعفران با خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی به‌عنوان یک داروی گیاهی سنتی برای درمان ســرفه، آســم استفاده می‌شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر مکمل سازی زعفران و تمرین استقامتی بر غلظت پروتئین واکنشگر C، اینترلوکین-8 و علائم بالینی در بیماران سرپایی مبتلابه کرونا ویروس است.
مواد و روش ­ها: تحقیق حاضر در قالب یک مطالعه کارآزمایی بالینی شاهد دار تصادفی دو سو کور چهار گروهی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون و با رضایت‌نامه آگاهانه کتبی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش کلیه بیماران سرپایی مبتلا به کووید-19 مراجعه به مرکز بهداشت شهر کشکسرای که 36 نفر به‌ صورت تصادفی انتخاب شدند. فرضیه ­های تحقیق با استفاده از نرم‌افزار SPSS در سطح معنی ­داری 05/0>P با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس (ANCOVA) و آزمون T زوجی بررسی شدند.
یافته­ ها: نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد پس از تعدیل اثر مقادیر پایه، قد، شاخص توده‌ی بدنی، بین گروه‌ها از نظر متوسط تغییر اینترلوکین-8، پروتئین واکنشگر C، فشار سهمی اکسیژن (SpO2) و درجه حرارت بدن تفاوت آماری معنی‌داری وجود داشته است (05/0>P)؛ یعنی نوع مداخله می‌تواند به‌ طور کلی بر تغییر اینترلوکین-8، پروتئین واکنشگر C، فشار سهمی اکسیژن و درجه حرارت بدن تأثیرگذار باشد.
بحث و نتیجه­ گیری: بنابراین بر اساس این مطالعه امکان استفاده از زعفران به‌عنوان یک روش درمانی کمکی و همچنین فعالیت ورزشی منظم که با افزایش ایمنی بدن به کنترل عوامل بیماری‌زا ازجمله کووید-19 کمک می‌کند.
متن کامل [PDF 331 kb]   (۶۱۵ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمونولوژی
دریافت: 1402/10/12 | پذیرش: 1402/12/13 | انتشار: 1402/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb