دوره 13، شماره 1 - ( 3-1390 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 31-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

Samadbeik M, ahmadi M, Birjandi M. Study of the inpatient admission unit condition in the educational hospitals of Lorestan univercity of medical sciences in 2009. yafte 2011; 13 (1) :17-31
صمدبیک مهناز، احمدی مریم، بیرجندی مهدی. بررسی وضعیت واحد پذیرش بستری در بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال 1387. مجله علمی پژوهشی یافته. 1390; 13 (1) :17-31

دانشگاه علوم پزشکی لرستان
مقدمه: واحد پذیرش در هر سازمان بهداشتی و درمانی ورودی و خروجی سیستم را کنترل می‌کند؛ و به کارگیری برخی از فنون مدیریتی مانند تحلیل فرایند، نقش مهمی در شناخت مشکلات این واحد دارد. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت واحد پذیرش بستری در بیمارستان‌های آموزشی شهر خرم آباد در سال 1387 انجام شد. مواد و روش‌ها: این پژوهش، مطالعه‌ای توصیفی است که به صورت مقطعی انجام شده است. داده‌ها با استفاده از چک لیست محقق ساخته مبتنی بر استانداردهای واحد پذیرش به روش مشاهده و مصاحبه با صاحبان فرایند گردآوری گردید. اعتبار محتوای آن بر اساس نظر 7 نفر از اساتید و صاحبنظران در این زمینه تایید و برای پایایی از روش آزمون مجدد استفاده گردید. تحلیل فرایند واحد پذیرش بستری نیز در هر یک از بیمارستانها صورت گرفت. داده ها با استفاده از امتیاز بندی، آستانه‌ی تحلیل و شاخص‌های آمار توصیفی و به کمک نرم‌افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده به صورت جداول آماری تهیه گردید. بحث و نتیجه‌گیری: در مجموع درجه مطلوبیت واحد پذیرش در کلیه بیمارستان‌های مورد مطالعه "متوسط" بود. تهیه و تدوین دستورالعمل‌های خاص واحد پذیرش بستری، به کارگیری نیروی انسانی متخصص و علاقمند، برگزاری دوره های بازآموزی، تخصیص بهینه منابع، تجهیزات و فضای مورد نیاز ،ارزیابی مداوم عملکرد این بخش و انجام اقدامات بهبود فرایند در جهت ارتقا عملکرد این بخش حائز اهمیت است. یافته‌ها: فرایند واحد پذیرش بستری در بیمارستان‌های تحت مطالعه مشابه است و در کلیه بیمارستان‌های مذکور، از بین واحدهای دخیل در این فرایند تنها واحد صندوق از تمرکز مکانی برخوردار می‌باشد. متوسط زمان انتظار بیماران برای پذیرش بستری (50/20+10/19) دقیقه بود. درجه مطلوبیت تسهیلات فیزیکی و فضا ،پرسنل ،روندکاری و خط مشی‌ها ،تجهیزات و سیستم مکانیزه واحد پذیرش بستری در بیمارستان‌های مورد پژوهش با درصد فراوانی (5/35%)در گروه "متوسط" قرار گرفت. بالاترین درصد تطابق با استاندارد مربوط به تجهیزات با 3/43% و کمترین آن مربوط به تسهیلات فیزیکی و فضا با 30% بود.
دریافت: 1390/3/22 | پذیرش: 1400/3/30 | انتشار: 1390/3/25