دوره 9، شماره 3 - ( یافته 1386 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mosayebi M, Dalimi Asl A, Moazeni S M, Mosayebi G. HLA –DRB1*, DQB1* Alleles In Hydatid Patients By Molecular Typing. yafte 2007; 9 (3) :11-20
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-42-fa.html
مسیبی مهدی، دلیمی اصل عبدالحسین، موذنی سید محمد، مسیبی قاسم. بررسی مولکولی آللهای DQB1،HLA-DRB1 در مبتلایان به کیست هیداتیک. مجله علمی پژوهشی یافته. 1386; 9 (3) :11-20

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-42-fa.html


چکیده:   (18679 مشاهده)

مقدمه: هیداتیدوز یکی از بیماریهای انگلی مهم است که با استقرار مرحله لاروی کرم اکینوکوکوس گرانولوزوس سگ در میزبانان علفخوار واسط مثل گوسفندوگاوو...و هم چنین انسان، ایجاد می شود. تفاوت در حساسیت و مقاومت به ابتلا و عود در بیماریهای عفونی ازجمله کیست هیداتیک و آلوئولار در حیوانات وانسان دیده شده است که به دلیل تفاوت درفاکتورهای فردی و پاسخهای ایمنی، مبتنی بر تفاوت در ژنهای کد کننده آنتی ژنهای لوکوسیت های انسان و یا حیوان، می باشد. هدف از این تحقیق که برای اولین بار در ایران بر روی بیماران هیداتید انجام می شود، بررسی آللهای DRB1 و DRB1 ل وکوسیت انسان در منطقه است که در ایجاد مقاومت یا حساسیت به آلودگی کیست هیداتیک نقش دارند.

مواد و روشها: برای شناسایی آللهای DQB1 (23 واکنش)، DRB1 (8 واکنش) با استفاده از ژنوم انسانی، 56 بیمارایرانی مبتلا به کیست هیداتیک تشخیص داده شده و یا جراحی شده و 30 فرد سالم با روش PCR-SSP (Polymerase Chain Reaction - Sequence Specific Primer) آزمایش شدند. DNA نمونه ها از خون کامل تخلیص گردید و PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام شد. پس از الکتروفورز محصول روی ژل آگارز نتایج با دستگاه UV خوانده وآللهای شناسایی شده, ثبت شد. آنالیز نتایج مولکولی ابتدا بااستفاده از نرم افزار INNO TRAIN و جداول فراوانی و تفسیر آللها برای تعیین ترکیب آللی( Allele Combination ) انجام و پس از آن آزمون همگنی با استفاده از2 χ و تست دقیق فیشرانجام شد. برای نمونه های معنی دار تحلیل رگرسیون لجستیک انجام و Odds - ratio آنها محاس به گردید.

یافته ها : نتایج نشان داد که از بین ژنهای بررسی شده DQB1 ، DRB1 دربیماران و افراد سالم فراوانی آلل DQB1*03 با اختلاف معنی داری در گروه غیر هیداتیدی بالاتر است (P<0.02) و(87/2 Odds ratio = ).ومصونیت این افراد در صورت مواجهه با عامل بیماری در مقایسه با افراد فاقد این آلل حدود 87/2 برابر می باشد ودارندگان این آلل مقاومت بیشتری در برابر استقرار و رشد کیست هیداتیک تک حفره ای دارند.

بحث و نتیجه گیری : این مطالعه اختلاف زمینه های ژنتیکی افراد در ابتلا به کیست هیداتیک را در منطقه مورد بررسی نشان داد و مشخص کرد که آلل DQB1*03 در ایجاد مقاومت بیشتر در برابر استقرار و رشد کیست هیداتیک تک حفره ای نقش دارد. مطالعات تکمیلی با روشهای مولکولی با قدرت تفکیک بالاتر پیشنهاد می گردد.

متن کامل [PDF 257 kb]   (3398 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1387/11/6 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1386/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb