دوره 13، شماره 3 - ( 9-1390 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 30-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jariani M, Saki M, Momeni N, Ebrahimzade F, Seydian A. The effect of progressive muscle relaxation techniques on anxiety in Patients with myocardial infarction . yafte 2011; 13 (3) :22-30
جاریانی مژگان، ساکی ماندانا، مومنی ناهید، ابراهیم زاده فرزاد، سیدیان علی. تأثیر روش آرام سازی پیشرونده عضلانی بر اضطراب بیماران مبتلا به سکته قلبی . مجله علمی پژوهشی یافته. 1390; 13 (3) :22-30

دانشکده پرستاری و مامائی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم‌آباد ، ایران
چکیده:   (19327 مشاهده)
مقدمه: بیماری‌های قلب وعروق از شایع‌ترین بیماریهای موجود در جوامع بشری محسوب می‌شوند.با توجه به وجود استرس‌های فراوانی که پس از سکته قلبی به وجود می‌آید و نیز تاثیری که اضطراب می‌تواند بر پیامدهای درمانی بیماران مبتلا به سکته قلبی داشته باشد، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر به کارگیری روش آرام‌سازی پیشرونده عضلانی بر اضطراب بیماران مبتلا به سکته قلبی انجام شد. بحث و نتیجه‌گیری: آرام سازی پیشرونده عضلانی می تواند باعث کاهش میزان اضطراب، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در بیماران مبتلا به سکته قلبی بستری در CCU گردد. لذا این روش می تواند به عنوان یک درمان غیر دارویی مکمل، ساده و کم هزینه در درمان این بیماران نقش موثری ایفاء نماید. یافته‌ها: در گروه مداخله میزان اضطراب، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (001/0P<). مواد و روش‌ها: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی بر روی 60 بیمار صورت گرفت که طی دو هفته پیش از شروع پژوهش مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد شده بودند. پس از انتخاب نمونه های واجد شرایط، بیماران به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند که از نظر سن، جنسیت و میزان اضطراب همسان سازی شده بودند. در هر گروه ابتدا در روز اول پرسشنامه اضطراب کتل توسط بیماران تکمیل و علائم حیاتی ثبت گردید. سپس در گروه مداخله، طی سه روز متوالی و مجموعاً در6 جلسه، تکنیک آرام سازی عضلانی پیشرونده انجام شد و مجدداً پس از سه روز متغیرها در هر دو گروه سنجیده شد. اطلاعات بدست آمده پس از جمع آوری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های tمستقل و t زوجی استفاده شد.
دریافت: 1390/9/14 | پذیرش: 1396/9/1 | انتشار: 1390/9/24