Azadbakht L, Rouhani S M H, Esmaillzadeh A. Favorable association of dietary energy density with the dietary diversity score in female students of Isfahan university of medical sciences in 2010. yafte 2012; 13 (4) :83-93
URL:
http://yafte.lums.ac.ir/article-1-646-fa.html
آزاد بخت لیلا، روحانی سید محمد حسین، اسماعیل زاده احمد. بررسی ارتباط دانسیته انرژی و امتیاز تنوع رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال تحصیلی 89-88. مجله علمی پژوهشی یافته. 1390; 13 (4) :83-93
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-646-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده: (13300 مشاهده)
مقدمه: دانسیته انرژی و امتیاز تنوع رژیم غذایی از شاخصهای مناسب برای بیان میزان کیفیت رژیم غذایی هستند. هدف از این مطالعه بررسی میزان این دو عامل کیفیت رژیم غذایی در دانشجویان اصفهانی است.
بحث و نتیجهگیری: بر اساس نتایج، رابطه معکوسی بین دانسیته انرژی و امتیاز تنوع غذایی در بین دختران دانشجوی اصفهانی وجود دارد. هرچند که برای تأیید این یافته اجرای مطالعات آینده نگر ضروری است.
یافتهها: میانگین دانسیته انرژی در این افراد 29/0±60/1 کیلوکالری بر گرم بود. افرادی که در بالاترین سهک دانسیته انرژی بودند، کمترین امتیاز تنوع رژیم غذایی را داشتند ( میانگین سهک اول: 92/1±61/9، میانگین سهک دوم: 22/1±98/6 و سهک سوم: 02/1±63/3 و05/0>p). همین روند درباره امتیاز تنوع سبزیجات (33/0±91/1، 26/0±54/1، 02/0±11/1 و 05/0>p) و میوه ها (72/0±98/1، 66/0±89/1، 3/0±44/1 و 05/0>p) نیز دیده شد. افرادی که در بالاترین سهک امتیاز تنوع رژیم غذایی قرار داشتند دارای کمترین میانگین دانسیته انرژی بودند (36/0±08/2، 31/0±69/1، 25/0±38/1 و 05/0> p). رابطه ای معکوس و معنیدار بین دانسیته انرژی رژیم غذایی و امتیاز تنوع غذایی دیده شد (03/0= p و3/0= r).
مواد و روشها: این مطالعه بر روی 289 دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که به روش تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. برای ارزیابی دریافت معمول افراد از یک پرسش نامه تکرر مصرف مواد غذایی که قبلاً روایی آن سنجیده شده بود استفاده گردید. دانسیته انرژی رژیم غذایی با تقسیم انرژی دریافتی روزانه هر فرد (بر حسب کیلوکالری در روز) بر وزن کل غذای خورده شده توسط وی (بهجز نوشیدنیها) به دست آمد. برای محاسبه امتیاز تنوع رژیم غذایی به هر کدام از گروههای غذایی پنج گانه راهنمای هرم غذایی امتیاز جداگانهای داده شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1390/12/15 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1390/12/25