دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )                   جلد ۱۴ شماره ۲ صفحات ۲۲-۱۵ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

falahi E, Hasani Moghadam E, Roosta S. Physical features and nutritional value of golden and red delicious apples (Malus, Domestica Borkh) grown in Lorestan, Iran. yafte 2012; 14 (2) :15-22
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-749-fa.html
فلاحی ابراهیم، حسنی‌مقدم اسفندیار، روستا سجاد. خصوصیات فیزیکی ‌و ارزش تغذیه‌ای ارقام زرد و قرمز سیب لبنانی (Malus, domestica Borkh) تولیدی لرستان . مجله علمی پژوهشی یافته. ۱۳۹۱; ۱۴ (۲) :۱۵-۲۲

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-۱-۷۴۹-fa.html


چکیده:   (۱۵۲۳۲ مشاهده)
مقدمه: سیب میوه‌ای است که دارای ارزش تغذیه‌ای و درمانی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان برخی از ترکیبات مغذی سیب قرمز و زرد لبنانی تولید شده در لرستان بود. مواد و روش‌ها: نمونه‌های مورد نیاز از باغات استان در اواخر شهریورماه سال 1387 جمع‌آوری شد. نمونه ها به مدت 2 روز در دمای 80 درجه سانتیگراد خشک شد. نمونه های خشک شده جهت آنالیز مواد مغذی آسیاب گردید. فسفر با روش اسپکتروفتومتری ، کلسیم، آهن و روی با دستگاه جذب اتمی، سدیم و پتاسیم با فلیم فتومتر اندازه‌گیری گردید. سایر فاکتورهای اندازه‌گیری شده شامل انرژی، آب، پروتئین، فیبر، خاکستر و کربوهیدرات‌ها بود. بحث و نتیجه‌گیری: ارزش تغذیه ای سیب استان از نظر مقدار انرژی، کربوهیدرات و کلسیم بیشتر از مقادیر موجود در جدول ترکیبات مواد غذایی ایران و از نظر مقدار آهن کمتراز آهن گزارش شده در این جدول است. یافته‌ها: میزان آب، مواد جامد محلول، خاکستر و فیبر در سیب قرمز به ترتیب 40/2، 78، 70/1، و 9/17 درصد و در سیب زرد به ترتیب 42/2، 98/77، 72/1، و 88/17 درصد بود. مقدار انرژی، قند و پروتئین سیب قرمز به ترتیب 73 کالری، 18 و 27/0 گرم در 100 گرم و در سیب زرد به ترتیب 83 کالری، 6/20 و 2/0 گرم بود.مقدار پتاسیم، کلسیم، فسفر، سدیم، آهن و روی در سیب قرمز به ترتیب8/63، 6/27، 9، 8/4، 24/0 و 14/0 میلی‌گرم و در سیب زرد به ترتیب 3/66،7/27 ،8/8، 5/4، 23/0و 14/0 میلی‌گرم در 100 گرم بود.
متن کامل [PDF 257 kb]   (۷۰۳۴ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1391/4/31 | پذیرش: 1400/4/21 | انتشار: 1391/4/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb