دوره 6، شماره 3 - ( 8-1383 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 32-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mojtahedi A, Tarrahi M J, Sepahvand A, Khakpour A D, Radsari E, Ttavasoli M et al . Frequency determination of listeria contamination in dairy products and their antibiotic resistance pattern, department for controlling food stuffs, Lorestan. yafte 2004; 6 (3) :27-32
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-929-fa.html
مجتهدی علی، طراحی محمد جواد، سپهوند اصغر، خاکپور آذردخت، رادسری اسماعیل، توسلی مریم و همکاران.. تعیین فراوانی آلودگی لیستریایی در محصولات لبنی ارسالی به آزمایشگاه اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی استان لرستان و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1383; 6 (3) :27-32

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-929-fa.html


چکیده:   (15295 مشاهده)
مقدمه: لیستریا منوسایتوژنز به عنوان یک پاتوژن جدی انتقال یابنده از طریق مواد غذایی شناخته شده است. مشخص شده است که مواد لبنی ممکن است منبع سویه های لیستریا باشند که منجر به لیستریوزیس انسانی شود. هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان آلودگی لیستریایی از محصولات لبنی ارسالی به آزمایشگاه اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی لرستان بود. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی 720 نمونه مواد لبنی مختلف ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی استان لرستان از نظر وجود گونه های لیستریا مورد بررسی قرار گرفت. یک سری تستهایی شامل تولید کاتالاز، CAMP، وگز پروسکوئرVP))، همولیز بتا و تخمیر قندهایی مانند گزیلوز و مانیتول برای تشخیص لیستریا به کار رفت و در نهایت تست آنتی بیوگرام برای تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی انجام پذیرفت. یافته ها: لیستریا منوسایتوژنز در 72/9% نمونه ها و لیستریا اینوکوا و لیستریا سیلیگری به ترتیب در 83/5% و 11/1% نمونه ها یافت شد.گونه های دیگر لیستریا در این بررسی ایزوله نگردید. در تست آنتی بیوگرام همه ایزوله ها به پنی سیلین، آمپی سیلین، کوتریموکسازول و جنتامایسین حساس بود و 5 ایزوله لیستریا منوسایتوژنز به اریترومایسین مقاوم بود. نتیجه گیری: با توجه به اینکه مواد لبنی آماده مصرف بوده و امکان آلودگی آنها با گونه های لیستریا زیاد می باشد لذا جداسازی و تشخیص این باکتری در مواد لبنی حائز اهمیت است.
متن کامل [DOC 100 kb]   (2577 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1391/10/5 | پذیرش: 1400/4/21 | انتشار: 1383/8/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb