Rahimi kalateh shah mohammad G, Homayouni Tabrizi M, Ardalan T. Antibacterial activity of Zinc Oxide nanoparticles synthesized by the green method from Hyssopus officinail extract. yafte 2019; 20 (4) :107-115
URL:
http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2724-fa.html
رحیمی کلاته شاه محمد قاسم، همایونی تبریزی مسعود، اردلان توران. بررسی فعالیت آنتی باکتریال نانوذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز توسط عصاره گیاه زوفا . مجله علمی پژوهشی یافته. 1397; 20 (4) :107-115
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2724-fa.html
گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده: (5693 مشاهده)
مقدمه: در سال های اخیر به منظور جلوگیری از استفاده بی رویه آنتی بیوتیک ها محققان به نانوذراتی که خاصیت آنتی باکتریال دارند، توجه و اهمیت بیشتری دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا علیه برخی باکتری های گرم مثبت(استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس) و منفی (سودوموناس، اشرشیاکلی) می باشد. |
مواد و روش ها: برای انجام این پژوهش آزمایشی ابتدا پودر خشک عصاره گیاه زوفا تهیه و از استات روی به عنوان منبع روی استفاده شد. پس از سنتز به روش سبز طبق پروتکل، غلظت های 2000، 1000، 500، 250 میکروگرم بر میلی لیتر تهیه و دیسک های بلانک با غلظت های نامبرده بر روی پلیت باکتری های کشت داده شده در محیط کشت مولر هینتون آگار قرار گرفت، همچنین از دیسک آنتی بیوتیکی جنتامایسین (به عنوان شاهد) استفاده شد. |
یافته ها: نتایج نشان داد که نانو ذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا در غلظت های 2000 و 1000 میکروگرم بر میلی لیتر دارای فعالیت آنتی باکتریال مناسبی بودند به نحوی که هاله عدم رشد در غلظت 2000 میکروگرم بر میلی لیتر در باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس تقریبا برابر با نمونه کنترل تشکیل شد. |
بحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده از تعیین خاصیت باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده از عصاره گیاه زوفا نشان داد که بین غلظت نانوذره و حذف باکتری ارتباط مستقیم وجود دارد. |
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروب شناسی دریافت: 1397/5/16 | پذیرش: 1398/3/8 | انتشار: 1397/10/25