مقدمه: هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر عصاره اتانولی گیاه پیاز تابستانه لرستانی (Nectaroscordeum koelzii) بر رشد و القای آپوپتوز در پروماستیگوت های لیشمانیا تروپیکا در شرایط آزمایشگاهی است. مواد و روش ها: آزمون مهار رشد جهت ارزیابی اثرات عصاره بر روی رده های سلولی ماکروفاژ انسانی (THP-1) و پروماستیگوت های سویه استاندارد لیشمانیا تروپیکا (MHOM/IR/2002/Mash2) با استفاده از روش(3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide) MTT انجام گردید. ارزیابی فعالیت آنزیم شبه کاسپاز-3 در پروماستیگوت با استفاده از کیت های سنجش فعالیت رنگ سنجی آنزیم کاسپاز-3، براساس دستورالعمل های سازنده انجام شد. یافته ها: عصاره اتانولی گیاه پیاز تابستانه لرستانی به طور معنی داری (001/0P<) میزان زنده ماندن پروماستیگوت لیشمانیا تروپیکا را با نیمه حداکثر غلظت بازدارنده (50IC) 7/88 میکروگرم بر میلی لیتر را کاهش داد. یافته ها نشان داد که عصاره همچنین به طور معنی داری (01/0P <) فعال سازی آنزیم کاسپاز 3 را افزایش داد. مقادیر نیمه حداکثر غلظت سمی (50CC) عصاره اتانولی گیاه پیاز تابستانه لرستانی و گلوکانتیم بر سلولهای ماکروفاژ THP-1 به ترتیب 9/496 میکروگرم بر میلی لیتر و 2/1215 میکروگرم بر میلی لیتر بود. بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از اثرات بالقوه ضد لیشمانیایی عصاره اتانولی گیاز پیاز تابستانه لرستانی بر روی پروماستیگوت های لیشمانیا تروپیکا است، در حالی که القاء آپوپتوز می تواند یکی از مهمترین مکانیسم های سلولی اثرات ضد انگلی این عصاره باشد. نتایج همچنین نشان دهنده سمیت سلولی پایین این عصاره بر روی سلول های نرمال انسان بود. با این حال مطالعات بیشتر برای بررسی مکانیسم های سلولی دقیق تر مورد نیاز است. |
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |