حسینی سید ابراهیم، شجاعی سیده طاهره، حسینی سید علی. اثر دارچین بر شاخص های قندی و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوتوسین . مجله علمی پژوهشی یافته. 1393; 16 (4) :70-78
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1795-fa.html
دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران
چکیده: (8101 مشاهده)
بحث و نتیجهگیری: دارچین احتمالاً با داشتن ترکیبات فلاونوئیدی و آنتیاکسیدانی از طریق افزایش برداشت گلوکز توسط سلول های مختلف بدن و با کاهش سطح استرس اکسیداتیو باعث اصلاح شاخص های قندی و انسولینی خون شده است یافتهها: نتایج نشان داد که در گروههای دریافت کننده عصاره دارچین شاخصهای قندی و انسولینی به طور معناداری اصلاح گردید (05/0˂P). مواد و روشها: این تحقیق یک مطالعه تجربی است که بر روی 40 سر موش صحرایی نر بالغ انجام شد. نمونهها طور تصادفی به 4 گروه شامل کنترل غیردیابتی ،کنترل دیابتی و 2 دسته تجربی دریافت کننده دوز mg/kg60 عصاره دارچین به مدت 3 و 6 هفته تقسیم شدند. در پایان با خونگیری از قلب حیوانات میزان قند و انسولین، اندازه-گیری و با استفاده از اسکورHOMA مقاومت انسولینی مشخص گردید. نرمال بودن توزیع دادهها از طریق آزمون کالموگروف- اسمیرنوف و آنالیز نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS-20 و با کمک آزمونهای ANOVA و توکی انجام گرفت. در نهایت 05/0≥P از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد. مقدمه: دیابت از بیماریهای شایع می باشد که جهت درمان و کنترل آن، روش های درمانی مختلفی مانند استفاده از داروهای طبیعی و یا اصلاح شیوه زندگی به بیماران توصیه می شود. از آن جا که استفاده از داروهای گیاهی نسبت به بسیاری از داروهای شیمیایی از عوارض کمتری برخوردارند، این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره دارچین بر میزان قند خون، انسولین و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام گردید
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1393/11/21 | پذیرش: 1393/11/21 | انتشار: 1393/11/21