دوره 22، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amraei K, Mokhtary Mosayebi M, Saki K, Fathi L. The Relationship of Perfectionism Dimensions and Personality Characteristics with Migraine Severity of Headache: Cross-Sectional Study. yafte 2020; 22 (2) :1-10
امرائی کورش، مختاری مصیبی مریم، ساکی کورش، فتحی لیلا. ارتباط کمال گرایی و ویژگی های شخصیتی با شدت سردرد میگرنی: مطالعه مقطعی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1399; 22 (2) :1-10

گروه روان شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
مقدمه: شیوع مشکلات روان­شناختی در بین بیماران سردرد میگرنی مزمن بسیار شایع است. این پژوهش با هدف بررسی رابطه ویژگی­ های شخصیت و ابعاد کمال­گرایی با شدت سردرد میگرنی انجام شد.
مواد و روش­ ها: روش پژوهش در مطالعه مقطعی از نوع همبستگی بود. تعداد 168 نفراز مراجعان به متخصصین مغز و اعصاب شهر کرمان به عنوان نمونه به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده­ها از پرسش­نامه ویژگی­ های شخصیت، پرسش­نامه ابعادکمال­گرایی و پرسش­نامه شدت سردرد میگرنی استفاده شد و اطلاعات پرسش­نامه­ها با استفاده از روش تحلیل رگرسیون تحلیل گردید.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که بین نوع شخصیت A و ابعادکمال­گرایی با سردرد میگرنی رابطه معناداری وجود دارد. نوع شخصیتی  Aو ابعادکمال­گرایی جامعه­ مدار وکمال­گراییخودمدار پیش ­بینی­کننده شدت سردرد میگرن هستند، اما کمال­گراییدیگرمدار پیش­بینی ­کننده سردرد میگرنی نیست.
بحث و نتیجه ­گیری: بر اساسیافته­ های این تحقیق، به ویژگی­ های شخصیتی به ویژه نوع A که با نوعی فشار و فوریت زمانی در فرد همراه هستند و کمال­گرا بودن بیماران میگرنی در برنامه­ های درمانی باید توجه گردد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1398/2/23 | پذیرش: 1398/11/7 | انتشار: 1399/6/24