دوره 24، شماره 4 - ( 12-1401 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahsavari G, Moaied Kazemi A, Nouryazdan N. Investigating the protective effect of Satureja khuzestanica Jamzad essential oil and carvacrol on lipid peroxidation, antioxidant enzymes, glutathione, and total antioxidant capacity in the plasma of diabetic rats. yafte 2023; 24 (4) :1-14
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3533-fa.html
شهسواری غلامرضا، موید کاظمی علیرضا، نوری یزدان نگار. بررسی اثرمقایسه ای اسانس روغنی Satureja khuzestanica Jamzad و کارواکرول بر پراکسیداسیون لیپیدی، آنزیم های آنتی اکسیدان ، گلوتاتیون و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی پلاسما در رتهای دیابتی شده با آلوکساین. مجله علمی پژوهشی یافته. 1401; 24 (4) :1-14

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3533-fa.html


گروه داخلی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده:   (929 مشاهده)
مقدمه: دیابت نوع 2 یکی از اصلی ترین دلایل مرگ و میر و درمان آن یکی از اولویت های بالینی می باشد. هدف مطالعه ارزیابی اثر اسانس روغنی مرزه خوزستانی( SKEO) و کارواکرول بر شاخص پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) ، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی پلاسما (TAC) و همینطور فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی می باشد.
مواد و روش­ ها: مطالعه از نوع تجربی می باشد. القای دیابت در موش های صحرایی نر ویستار با تزریق mg/kg 70 آلوکسان بصورت داخل صفاقی صورت گرفت. رت­ها بصورت تصادفی به 5 گروه ده تایی تقسیم شدند. پس از دوره تیمار (20 روز) شاخص های پراکسیداسیون لیپیدی و هم چنین فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در همولیزات تمامی گروه ها مورد سنجش قرار گرفت. SKEO با روش GC-Mass آنالیز گردید. آنالیز داده ها با استفاده از SPSS 23 و آزمون های ANOVA یکطرفه و  Tukeyانجام شد.
یافته ­ها: نتایج مطالعه ما نشان داد که میانگین مقادیر گلوتاتیون و TAC گروه های دیابتی تحت تیمار در هر دو دوز در مقایسه با گروه کنترل دیابتی افزایش ومیزانMDA  در مقایسه با گروه کنترل دیابتی کاهش یافت (05/0>P). از طرف دیگر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در گروه های تحت درمان نسبت به گروه رت های دیابتی افزایش معنا داری را نشان داد (05/0>P). آنالیز SKEO با روش GC-Mass نشان داد که کارواکرول (درصد) عمده ترین ترکیب این عصاره را تشکیل می دهد.
بحث و نتیجه­ گیری: طبق نتایج عمده ترین ترکیب SKEO ، کارواکرول بوده و دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد. گروه های تیمار شده با SKEO و کارواکرول هر دو کاهش معناداری در میزان  MDA و افزایش شاخص های دفاع آنتی اکسیدانش نشان دادند.
متن کامل [PDF 276 kb]   (597 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم آزمایشگاهی
دریافت: 1401/4/10 | پذیرش: 1401/10/19 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb